Genealogie Bos

This is my English-language Genealogy & Ancestry Blog.
(Mijn Nederlandstalige blog is genealogiebos.blogspot.nl).

17 Aug 2020

Cristina, widow of Johan Forbus, and their children

Johan Forbes, clergyman of the English Church in Rotterdam, and his wife Christina [Barclay] are the parents of
  1. Elisabeth, living in Scotland with issue.
  2. Patrick, clergyman in England; married a daughter of colonel James Erskijme [Erskine], and had a daughter named Christina Forbes. He held the office of Bishop of Caithness between 1662 and 1680.
  3. Arthur, colonel in Scotland.
  4. James, clergyman in Scotland, died before July 1604, and had a child.
  5. Margriet (Margaret) married widower Jan Lachlijn [Lachlan] on 4 July 1604 in Rotterdam.
The burial of Christijna, widow of Johannes Forbes, was registered on 19 November 1651 in Rotterdam.

Sources: StadsArchief.rotterdam.nl, ThePeerage.com.

Rotterdam, 21-11-1651: Boedelinventaris.

Inventaris van toehorende aan Cristina Forbes, aanwezig in haar huis in de Wijnstraat op 8 juni 1646, door haar ter bevestiging getekend op 22 november 1651.

Rotterdam, 22-11-1651: Testament.
Cristina Forbus, weduwe van Johan Forbus, in leven predikant van de Engelse Court in Rotterdam, benoemt tot haar erfgenamen haar zonen Patrick Forbus, predikant in Engeland, en Arthur Forbus, kolonel in Schotland. Verder het kind van de overleden James Forbus, in leven predikant in Schotland, Margriet Forbus, en het kind of de kinderen van Elisabeth Forbus, wonend in Schotland.
Zij legateert aan Cristijna Skin, haar dochters dochter, wonend in Campton, 7 Spaanse stoelen en een mantel, aan Isabelle Skin, ook haar dochters dochter, zus van Cristijna Skin, die bij haar, testatrice inwoont, al haar kleren, en aan Cristina Forbus, ook bij haar inwonend, de dochter van haar zoon Patrick Forbus, 100 gulden.

Rotterdam, 22-11-1651: Testament.
Alexander Petreius, predikant van de Schotse kerk, optredend namens zichzelf en voor de koopman Matheus Patoun, verklaart dat Christijna Forbes, weduwe van Johannis Forbes, in zijn leven predikant van de Engelse Court alhier, hem en Patoun in haar testament van 22 november 1651 heeft aangesteld tot executeurs. Omdat hij niet in de gelegenheid is hieraan uitvoer te geven, stelt hij predikant Patrick Forbes aan als zijn plaatsvervanger.

Rotterdam, 22-1-1654: Transport.
Dirck Laeckens, koopman, draagt over aan Patrick Forbes, predikant, een obligatie van 750 gulden gedateerd op 5 juni 1653. Dirck Laeckens heeft deze obligatie afgesloten met de schoonvader van de predikant, kolonel James Erskijme.

No comments:

Post a Comment

I'd like to read your comments and/or additions to my articles!
Due to spamming issues, all submitted comments are moderated.